El de la Vall d’Hebron, entre els vuit hospitals publics que Artur Mas vol vendra a societats inversores.

El grup parlamentari de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats de Madrid ha present una esmena a la Llei General de la Seguretat Social pactàda amb el PSOE amb l’objectiu que la titularitat dels edificis hospitalaris catalans que ara són de titularitat espanyola passin a ser propietat del govern de la Generalitat. Aquesta esmena, segons fonts del mateix Departament de Sanitat, seria un primer pas per posar en venda els hospitals i aconseguir prop de 400 milions d’euros que ajudin a alleugerir els deutes de la institució. Fonts sindicals del sector sanitari assenyalen que tot plegat podria ser una maniobra que                  incorpora la intenció d’externalitzar mùltiples serveis dels recintes hospitalaris al sector privat. Els hospitals de Bellvitge, la Vall d’Hebron o el de la Verge de la Cinta de Tarragona serien alguns dels afectats per aquesta mesura i, un cop el conseller Mas Collell (principal impulsor de la proposta) hagués venut els edificis, la Generalitat passaria a pagar un lloguer a les societats inversores que en fossin titulars. Però d’on treuen beneficis aquestes societats? Una de les claus, segons aquestes mateixes fonts, es trobaria en tots els serveis no sanitaris que hi ha dins els recintes hospitalaris, com ara l’hosteleria, la bugaderia, la neteja, la seguretat, la informàtica, el càtering o el manteniment. Avui dia, aquests serveis es liciten a partir de concursos publics, però en cas que els hospitals fossin de titularitat privada, tal com ja ha experimentat Esperanza Aguirre a la Comunitat de Madrid, tot aquest paquet de serveis s’adjudicaria directament a la societat inversora titular de la finca. Altres vies de negoci serien el lloguer d’algunes plantes o edificis a mùtues privades, o la requalificació de terrenys ubicats dins els recintes hospitalaris amb l’objectiu de construir-hi habitatges o parcs empresarials dedicats a la farmacèutica.

La Directa – Jesus Rodriguez

Aquesta entrada s'ha publicat dins de premsa i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *