Pel gaudi ciutadà del jardí Eclèctic, del Laberint d’Horta !!!

                                                                                       Barcelonaa 14 decembre 2010
 

Pel gaudi ciutadà del jardí Eclèctic, del Laberintd’Horta !!!

Jardí Eclèctic

Conta Barcelona amb un especial patrimoni a Horta. Elsno prou coneguts Jardins del Laberint . Durant els quaranta anys que fa que espropietat municipal, es a dir que ha tingut la responsabilitat de garantir laintegritat monumental d’aquest conjunt , ha estat incapaç de conservar-l-ho.Peró avui no es d’això del que volem parlar.

El setè marques d’Alfarràs, pels volts de l’any 1880destina un dels espais a tocar el Palau, per a convertir-l-ho en el jardíDomestic, denominat també i avui amb mes raó que mai, Jardí Eclèctic. Es tractad’un Jardí que trenca el regit esquema acadèmic, on conviuen diferents estilsamb un nou objectiu. Permetent la creativitat i llibertat compositiva. Entreels molts  arbres d’el Jardí Eclèctic, esdesenvolupen sobresurtin dos de magnífics, un til-ler i un cedre, catalogats deinteres local, es de lamentar que els visitants dels jardins no puguin apreciarla seva benèvola monumentalitat,

Aquest n’és un dels diferents jardins a banda delpropi laberint de Xipre, que conformen el Parc.

Si s’ens fa molt difícil entendre, desprès de quarantaanys, la deixadesa municipal, vers la conservació integral d’aquest innegablepatrimoni arquitectònic,historic i artístic. S’hens fa del tot incomprensibleque un dels seus jardins, l’Eclèctic es mantingui tancat a els visitants. I mesquant be que se’ls cobra entrada. En aquest magnific jardí no s’estalvien lestasques pròpies del seu manteniment, un munt de recursos emprats que de capmanera son destinats al gaudi ciutadà. En vida dels marquesos es podia entendrelo del Jardí Domestic (privat). Ara en ser del conjunt de la ciutadania, perdtot el sentit.

Per que el fet de possibilitar el gaudi ciutadà noimplica grans despeses, i per optimitzar les que es venen fent. Exigim aL’Ajuntament que d’un cop per sempre obri al public el meravellós jardíEclèctic del Parc dels Jardins del Laberint D’Horta

 

 

                      Col.lectiu Agudells- Ecologistes en  Acciò Catalunya

                   

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, historia St. Genis dels Agudells, Jardins i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *