Ens urbanitzen Collserola!!!

Ens urbanitzen Collserola!!!

 

Collserola, la nostra estimada serra és a punt de veure com, partd’ella, passa a ser protegida, ja que ha estat per la pressió que, junt aaltres grups ecologistes, hem dut a terme que acabarà sent declarat, per llei,Parc Natural. Però, i la resta? Es aquí on cal patir, ja que són àmplies zonesavui qualificades com a zona forestal, riques en biodiversitat, zonesagrícoles, prats i zones de ribera. Espais que son definits als nousplantejaments urbanístics, eufemísticament com a “Espais de protecciópreventiva”. Sota aquest epigraf s’amaga la possibilitat que en un futur nogaire llunyà, s’hàgin convertit en una porta oberta, a la urbanitzaciód’aquests espais de reconegut interès natural per la societat científica. El Pla General de la Regió Metropolitanade Barcelona considera que “cal protegir preventivament aquests espais, senseperjudici que mitjançant els plans d’ordenació urbanística municipal, i en elmarc de les estratègies, que el Pla estableix per a cada assentament, es puguindelimitar àrees per a ésser urbanitzades i edificades, si s’escau.”

A Sant Genís dels Agudells tenim un d’aquests espais. Es tracta de lafranja que, entre l’Arrabassada i el c/ Natzaret, abarca una àmplia zona desdel c/ Samaria fins el camp de futbol dels Penitents. Una antiga zona agrícolaque caldria preservar com a tal, tot aprofitant les aigües sobrants de can Soler que, a hores d’ara, van aparar directament al clavegueram, donant, de fer-ho així, un ús social,cultural, i medi-ambiental. Tot plegat però no serà possible sense reclamar-hoamb carn i ungles. Mai ningú ens ha donat res, en tot cas a costat que ens hotornessin.

De fet, els darres mesos hem assistit a la lamentable tala del jardí decan Piteu, el més antic del barri, on, durant els anys 40-50 se celebravenvetllades sardanís-tiques tot saltant-se les prohibicions de la dictadura. Ja,els rossinyols no faran niu en el bosquet de can Piteu, amb aquesta pèrdua, elnostre barri perd gratificants esquitxos poètics que el silenci ens recordarà.Lluny d’avançar vers un món més civilitzat i un barri mes curós amb la natura,aquest, s’encamina a la pèrdua de la seva identitat més preuada, la muntanya,la natura que ens envolta, la vida que ens sustenta. La salut del nostre barrienpitjora, col·laborem plegades en la resistència dels valors naturals,reivindiquem d’aquest espai, zona d’horts urbans on els veïns més necessitats,jubilats i la barriada en conjunt, pugui gaudir d’un espai de la més benèvolatransició, una pacífica porta d’entrada de Collserola.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Collserola, General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *