L’ecologisme recolza la Vaga General

                                    

Davant la convocatòria d’una euromanifestació a Brussel•les contra les polítiques d’ajust econòmic i social de l’Unió Europea, i d’una Vaga General a Catalunya i a l’Estat espanyol el dia 29 de setembre d’enguany, les persones sota signants, que procedeixen del moviment ecologista i de la defensa del medi ambient, considerem que aquestes mobilitzacions converteixen aquest dia en una jornada clau en què estaran en joc elements bàsics del nostre model social.

Si bé els retalls socials, la supressió de drets laborals, i en definitiva, el retrocés envers graus de majors desigualtats són motius més que suficients per convocar una vaga general, els temes ambientals no són aliens aquesta jornada decisiva.

La Humanitat travessa una crisi molt més greu que l’econòmica, la crisi ambiental. Superem els límits del planeta on vivim, saturem aire, aigua i sòl de contaminants i malbaratem els recursos bàsics energètics i materials. El canvi climàtic i la pèrdua accelerada de biodiversitat són senyals evidents de l’esgotament de la Terra.

La crisi ambiental té molt a veure amb la nostra vida, perquè la natura ens garanteix l’aliment, l’aigua neta, l’aire, els llocs d’oci, els materials per a les nostres llars, gran part dels medicaments, etc…

Aquesta crisi ambiental sense precedents ens hi ha portat al sistema econòmic vigent. Aquest sistema, que ara exigeix una major liberalització dels mercats i nous retalls socials, té conseqüències nefastes per al nostre medi ambient: el “tsunami” urbanitzador, ser el territori europeu amb més superfície de conreus transgènics i de quilòmetres d’autovies, un parc automovilístic en expansió contínua, o un consum energètic intensiu que només deté el seu creixement en moments de crisi. Tot plegat implica l’incompliment del Protocol de Kioto, el deteriorament irremissible de bens minsos, com el sòl fèrtil, problemes com el fet que la població respiri aire contaminat, la sobre explotació de recursos hídrics o que l’anxova, la tonyina vermella, el gall fer o l’ós bru estiguin en crítica situació.

Exigim polítiques envers la sostenibilitat, on l’ambiental i social tinguin el pes que es mereixen front l’econòmic. No tenim prou amb els discursos buits.

Necessitem reduir el nostre consum de matèria i energia per acoblar-los, amb criteris de justícia social, als recursos existents. Hem d’avançar ràpidament envers un canvi del mix energètic basat en energies renovables. Cal fomentar un model agroalimentari centrat en circuits curts i conreus ecològics. També disminuir la mobilitat motoritzada i el nombre de vehicles. I moltes altres mesures per satisfer les nostres necessitats amb baixes o nul•les emissions de carboni, sense eliminar la resta d’éssers vius amb els que convivim i que són bàsics per a la nostra subsistència.

Aquests canvis han de fer-se amb polítiques públiques que protegeixin als treballadors i a les treballadores dels sectors a reestructurar i que impulsin nous jaciments de llocs de treball sostenibles, d’acord amb el principi de “transició justa” compartit pel sindicalisme i l’ecologisme internacional.

Per totes aquestes raons manifestem la nostra convicció que no s’hi val qualsevol forma de sortir de la crisi. No s’hi valen polítiques laborals que ens retornin al segle XIX. No s’hi valen polítiques econòmiques que menyspreïn la nostra crítica situació ambiental per donar prioritat a un model econòmic que atengui els interessos d’una minoria i aboqui l’Humanitat a un carreró sense sortida medi ambiental.

El moviment ecologista no pot romandre al marge d’aquesta problemàtica i de la necessitat de mobilitzar-se en defensa d’altre model econòmic i altres polítiques com sempre ha fet. Per tot plegat manifestem el nostre recolzament a la convocatòria de vaga general del 29 de setembre.

 

signants  del manifest en suport a la vaga general del 29 de setembre DE 2010.

Yayo Herrero(Coordinadora General de Ecologistas en Acción) 

Liliane Spendeler (Directora Ambiental de Amigos de la Tierra) 

Mario Rodríguez – Alejandro Sánchez

Joaquín Araujo (Premio Global 500 de la ONU) 

Pedro Arrojo 

Juantxo López de Uralde 

Luis González Reyes (Coordinador General de Ecologistas en Acción) 

Mercedes Jiménez (Presidenta de Amigos de la Tierra)

Pedro Costa Morata

Rosa Regás.

Jeronimo Aguado Martinez (Presidente de Plataforma Rural).

Jorge Riechmann (escritor y profesor titular de filosofía moral, UAM)

Ladislao Martínez

Theo Oberhuber (Ecologistas en Acción).

–       Federico Aguilera Klink (Premio Nacional de Medio Ambiente. Catedrático de economía aplicada de la Universidad de La Laguna.

Cristina Monge 

Oscar Carpintero (Universidad de Valladolid) 

José Luis García Ortega

 – Joaquim Sempere Carreras (Universitat de Barcelona). 

Ramón Fernández Durán (Ecologistas en Acción) 

Lawrence Sudlow (Amigos de la Tierra) 

Xosé Veiras (Verdegaia).

Macià Blázquez.

Joaquín Nieto Sainz (presidente de honor de Sustainlabour)

Andoni García Arriola.

Lorenzo Ramos (Secretario General de Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos-UPA)

Paul Nicholson (EHNE).

Isabel Ma Navarro (Secretaria Confederal de Cambio Climático y Medio Ambiente de UGT)

Llorenç Serrano i Giménez (secretario Confederal de Medio Ambiente de CC.OO.)

Paloma Monleón (secretaria de Acción Social de CGT)

Alberto Matarán Ruiz (Científicos por el Medio Ambiente, director de la Cátedra Jose Saramago-Seminario de MA y calidad de vida de la Universidad de Granada)

Tomás R. Villasante.

Dolores Romano (ISTAS)

José Santamarta

Víctor Viñuales.

Albert Recio Andreu (Universitat de Barcelona).

Jaime Doreste (abogado, coordinador del Area Jurídica de Ecologistas en Acción).

Tània Vicens (Associació de Naturalistes de Girona).

Enric Tello Aragay.

–      Juan Manuel López Rubio (Asociación para la Defensa del Valle de Lozoya y la Sierra de Madrid, abogado medioambientalista)

Fructuoso Pontigo (Coordinadora Ecoloxista d`Asturias) – José María Galante Serrano (Ecologistas en Acción) – José Angel Moncayola Ibort (ANSAR, Aragón)

Simón Cortés (ARBA).

Natxo Serra (Acció pel Clima).

Ivan Molina Allende (Deshazkundea-Bilbo).

Paco Sanz (Xúquer Viu).

Luis Oviedo (abogado ambientalista, Ecologistas en Acción de Burgos)

Chicho Diaz (Colectivo Las Palmas en Bici, Gran Canaria)

Enrique Fernández Menéndez (Asociación Naturalista de Asturias)

Enrique Orduna Mur (Asociación Ecologista de La Rioja-Ecologistas en Acción, abogado ambientalista)

Ma Victoria Trigo Bello (Montañeros en Acción – Ebro Vivo). 

Alfonso Ribote (Ekologistak Martxan). 

David Llistar (Observatori del Deute en la Globalització). 

Jesús Alonso Valera (Ben Magec / Ecologogistas en Acción – Canarias). 

Manolo Gari (ISTAS)

Vicent Boix (Escritor y Colla Ecologista d`Almassora)

Jose Angel Esnaola (abogado ambientalista, Euskadi)

Jose Angel Agenjo Cámara (Secretario General Asociación de Turismo Sostenible de Cabañeros).

Ma Luisa Sánchez (portavoz del Movimiento antiincineración de Guipúzcoa)

Quim Pérez (Ecologistes en Acció – Barcelona). 

–       Núria Vidal de Llobatera- EeA comarques gironines

Miguel Angel Carrillo Sedeño (abogado ambientalista) 

Josep Suárez Roa (Gerente de la Reserva de la Biosfera de Menorca) 

Juan Criado 

Ana Carricondo – Carlos bravo

Otras firmas del mundo universitario:

Alba Ballester (Universidad de Zaragoza, consultora Ambiental, FNCA).  Emilio Menéndez Pérez (Universidad Autónoma de Madrid).  Giorgos Kallis (Universidad Autonoma de Barcelona).  Federico de María (Universitat Autonòma de Bellaterra).

José Luis Yela (Universidad de Castilla – La Mancha).  Javier Gutiérrez Hurtado (Universidad de Valladolid).  Belén Martínez Madrid (Universidad Complutense de Madrid).  Marta Conde Puigmal (Institut de Ciencia i tecnología Ambiental).  Catherine Perelló Scherdel (presidenta del Col·legi de psicólegs).  Jaime Pastor Verdú (UNED).  Juan Antonio Balado Jorge (Universidad de Alcalá).

Otras firmas de miembros de organizaciones ecologistas:

Xan Duro Fernández (Verdegaia).  Nela Abella Cruz (Verdegaia)  S onia Couso fernández (Verdegaia)  Enric Crespo i Escobar (Acció Ecologista – Agró)  Ánger Malanda Lafuente (Sierra Oeste desarrollo S.O.S.tenible).  Jorge Felipe García Fernández (Sierra Oeste desarrollo SOStenible).  Amador Rodríguez García (Salternavia).  Ana H. Delgado (ECOBA Badajoz).  Olga Conde Campos (Asociación de Naturalistas de Aragón, ANSAR)  Jesús Pérez Gómez (Plataforma Ciudadana contra el Cambio Climático

Getafe).  Begoña Fraile Martín (Asociación Ecologista "Kima Berdea").  Iñaki Valentín (Deshazkundea, CREH, Antikapitalistak).  Daniel Carralero (Observatorio Crítico de la Energía)  Olga Estrada Clavería (Centro de Estudios Ambientales Ítaca).  Agustín Suárez Ruano (Asociación Cultural y Ecologista Imidauen).  Fernando Alcalde Rodriguez (Asociacion Buxus).  José Enrique Lobera Traín (Pte. Asociación Silvestre y Cultural: El

Lagunazo-Ejea de los Caballeros-Zaragoza).  Marcos Porqueras Moreno (Delegado de la Fundación Más Árboles en

Madrid y Presentador oficial de The Climate Project en España –

Fundación de Al Gore)  Virginia Téllez Rico (Nueva cultura del Territorio).  Eduardo Aguado (Grupo Crítico ECOVOZ).  Cándido Quintana (presidente de la Plataforma de Defensa del Puerto

de Santa Cruz de Tenerife)  Laura Castro Moreno (Plataforma O2O3 de Getafe).  Daniel Fernández Galván (coordinador de Rincones del Atlántico).  Verónica Pérez Jiménez, (Colectivo Sandía)  Pedro Reinoso Cuevas, (A.E. Salsum Flumen)  Máximo Gutiérrez – Asociación Mortera Verde (Cantabria)

Jose Manuel Samos Hernández (Plataforma para la Defensa de la Cordillera Cantábrica)

Paco Segura (Ecologistas en Acción).  Tom Kuchartz (Ecologistas en Acción).  Jose Luis García Cano (Ecologistas en Acción).  José Vicente Barcia Magaz (Ecologistas en Acción).  Edith Pérez Alonso (Ecologistas en Acción).  Marta Pascual Rodríguez (Ecologistas en Acción).  Samuel Martín-Sosa (Ecologistas en Acción).  Victoria Achútegui (Amigos de la Tierra)  David Sánchez Carpio (Amigos de la Tierra)  Thomas Boekle (Amigos de la Tierra)  Carlos López Abad (Amigos de la Tierra)  Teresa Rodríguez Pierrard (Amigos de la Tierra)  Alejandro González (Amigos de la Tierra)  Alicia Millán Zamora (Amigos de la Tierra)  Iosu Bilbao (Ekologistak Martxan- Euskadi)  Josetxo Alvarez (Ekologistak Martxan)  Cecilia Montiel (Ecologistas en Acción- Andalucía).  Chesús Ferrer Justes (Ecologistas en Acción – Huesca).  Eva Escario Pómez (Ecologistas en Acción – Huesca).  Manuel Puyuelo Ortiz (Ecologistas en Acción – Huesca).  Alex Serrano (Ecologistas en Acción de Monzón, Huesca)  Paco Iturbe Gracia (Ecologistas en Acción de Aragón)  Mariano Polanco (Ecologistas en Acción-ADEPA, Sabiñanigo)  Toni Oller (Ecogisites en Acció – Catalunya).  Javier Egea Titos (Ecologistas en Acción – Granada).  Jeronima Alises Gonzalez-Nicolas (Ecologistas en Acción – Ciudad

Real).  Manuel Sánchez Patón (Ecologistas en Acción – Ciudad Real).  Manuel Soria González (Ecologistas en Acción – Melilla).  Rubén Fuentes Beltrán (Ben Magec / Ecologistas en Acción – Canarias). ␣ Gilberto Martel (Turcón-Ecologistas en Acción de Gran Canaria,

Ingeniero Técnico Industrial)  Francisco Castro Morales (Ben Magec/Ecologistas en Acción-Canarias)  José Antonio Campóo Berruguete (Ecologistas en Acción – Palencia).  Jose Antonio Toledo Herrón (Ecologistas en Acción – Palencia).  Jesus Lara Fernandez (Ecologistas en Acción – Sevilla).  José Luís Anguita Codeseda (Ecologistas en Acción – Sevilla).  Miguel Manzanera Salavert (Ecologistas en Acción – Tierra de Barros).  Jose Cebrian Serrano (Gam / Ecologistas en Acción – Requena).  Jose Juan Sanchis Serrano (Ecologistas en Acción – Valencia, Acció

Ecologista-Agrò)  Paulino González Rus (Ecologistas en Acción – Madrid).  Andrés Fariña (Ecologistas en Acción – Madrid).  Felix Garcia Rosillo (Ecologistas en Acción – Madrid).  David Costo Puerta (Ecologistas en Acción – Madrid).  Fernando Casado Cáceres (Ecologistas en Acción – Madrid).  Isabel Avila (Ecologistas en Acción – Madrid).  Juan Abad (Ecologistas en Acción – Madrid).

Francisca Blanco Díaz (Ecologistas en Acción – Extremadura).  Pedro Belmonte Espejo (Ecologistas en Acción – Murcia).  Eduardo Salazar Ortuño (Ecologistas en Acción – Murcia).  Raúl Navarrete (Ecologistas en Acción – Alcorcón).

Júlia Moltó (Colla Ecologista La Carrasca – Ecologistes en Acció – Alcoi).  Tirs Llorens (Colla Ecologista La Carrasca – Ecologistes en Acció –

Alcoi).  Vanesa Cano Martínez (Ecologistes en Acció – Margalló Elx).  Alberto Mayor Barahonda (Ecologistas en Acción – Guadalajara).  Luis A. Hernández Queizan (Ecologistas en Acción – Cáceres).  Manuel Martínez de la Iglesia (Ecologistas en Acción – León).  Anabel Sánchez Bellido (Ecologistas en Acción – Zaragoza).  Rosa Blanca Beltrán Ibáñez (Ecologistas en Acción – Zaragoza).  Paco Iturbe Gracia (Ecologistas en Acción – Zaragoza).  Teresa Dupla Ansuategui (Ecologistas en Acción – Zaragoza).  Consuelo Sanz (Ecologistas en Acción – Majadahonda).  Rodrigo Irurzun (Ecologistas en Acción – Majadahonda).  Pedro Belmonte (Ecologistas en Acción – Murcia).  Pedro Juan González Rejinfo (AMUD / Ecologistas en Acción – Lora del

Río).  Francisco Ordoñez Luque (Ecologistas en Accion – Baena).  Cristina Contreras Jiménez (Ecologistas en Acción – Córdoba).  Iñaki Olano Goena (Ecologistas en Acción – Huelva).  María José Luis Rodríguez (Coordinadora El Rincón / Ecologistas en

Acción).  Rafael Ávila Bayón (Ecologistas en Acción – Marbella).  Curro Bonilla (CEP Solano / Ecologistas en Acción, CGT).  Mario Garcia Morilla (Ecologistas en Acción – Asturias).  Paco Ramos (Ecoloxistes n’Aición – Asturies).  Juanjo Palacios Esteban (Ecoloxistes n ́aición – Asturies, CCOO).  Beatriz González Fernández (Ecoloxistes n’Aicion d’Asturies)  Javier Martín González (Ecologistas en Acción).  Berta Iglesias Varela (Ecologistas en Acción – Madrid, ¿Quién debe a

quién?).  Sonsoles Herranz Sanchez (Ecologistas en Acción)  Paco Gavira (Asociación Ecologista Alwadi-ira EeA)  Luciano Lozano Muñiz. (Ecologistas en Acción de Cádiz)  Luis Cuena Barrón (Ecologistas en Acción – Cantabria)  Lourdes Elías Sáenz (ARDEA Ecologistas en Acción)  Juan Jiménez Alemán (Turcón Ecologistas en Acción-Telde. Gran

Canaria-Islas Canarias)  José de León Hernández (Federación Ecologista de Canarias Ben

Magec- Acción en Red)  José Manuel Reyes Salvador ( CEP Solano-EeA y CGT)  Isabel Bermejo López-Muñiz (Ecologistas en Acción – Cantabria)  Jesús Bartolomé Martín (Ecologistas en Acción)  Guillermo Contreras Novoa, (Ecologistas en Acción, Córdoba)  Antonio Correa Oliva ( CEP Solano-EeA y CGT)

Otras firmas de miembros de partidos políticos:

Ramón Linaza (portavoz Asamblea Verdes de Madrid ciudad, Coordinadora Verde).

José Luis Ordóñez (coordinador federal de Ecología y Medio Ambiente de IU).

Florent Marcellesi (portavoz Coordinadora Verde).  Paco Orts (Secretari General d’Els Verds Ecopacifistes).  Ricard Gomá (President Grup Municipal ICV-EUiA Ajuntament de

Barcelona).  Esther Vivas Esteve (Revolta Global).  Raúl Camargo Fernández (Izquierda Anticapitalista).  Raul Cesar Ariza Barra (Responsable Federal de Desarrollo

Programatico PCE).  José Ramón Mendoza (IU, Ecologistas en Acción).  Rosa Haynes del Pino (Coordinadora Verdes de Andalucía)  José Antonio Salido (IU).  Loles Dolz (IU).  Arístides García Suárez (IU).  Carmen Maria Pina (IU).  Ascensión de las Heras Ladera (IU).  Juan José Guirado Fernández (Esquerda Unida, PCG). Manuel Jesús Benítez Martínez (IU-LV.CA, CUT-BAI, SOC, SAT).  Paola Martínez Pestana (IU, Ecologistas en Acción, APRAMP).  Juanma Villalón (Co-coordinador Jóvenes IU-CM).  Eduardo "Loren" García García (Jóvenes Verdes).  Manuel Domínguez Chico (IU-León)  Juan Campos Ara (Chunta Aragonesista).  Cristina Domingo Pérez (concejala de Compromís per Paterna, Acció

<p style="line-height: no

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *