Temps difícils, també pels vein@s de St.Genís del Agudells.


 

Es en passar els pitjors tràngols, en els que cal queles societats els veïnatges unim esforços, que treballem plegades pel be comú,palesant i fent créixer el nostre, el millor actiu que podem recuperar delpassat i llegar als mes joves; El suport mutu.

 

El barri no ha passat l’examen, la llei de Barris noel contemplarà. L’atur creix, es retallen sous, s’anul·len prestacions socials,es congelen les pensions. I  ara ensimposen la reforma Laboral que abarateix l’acomiadament i una munió dedespropòsits mes que recauran com sempre sobre las capes mes desprotegides dela societat , tot per fer un servei brut a la patronal. Primer es socors alsbancs, ara a la patronal. Traïció si!! Desafecció també i com no podia sermenys el nostre suport a la resposta que el cas es mereix, la Vaga General.  

 

Caldrà com mai exigir eficiència amb els minsosrecursos que amb la crisi previsiblement poden acabar escatimant al barri.Tindrem que aguditzar l’enginy marcar prioritats, tenint molt en comte laproblemàtica social que s’en derivada de les nombroses mancances que part delveïnat pateix. I coratge per tirar-les endavant, si cal a malgrat delsrepresentants del comú . 

Des de el nostre Col·lectiu i amb el suport de la AVV, que en les darreressetmanes tant ha canviat i per be de la comunitat: 

Proposem un pla d’actuació pelretrobament del barri de St. Genís dels Agudells amb el Parc de Collserola. 

Des de que es varen perdre les activitats agro-forestals i elshabitatges començaren a omplir els contraforts de la muntanya i les rieres,torrenteres i prats, que la barriada viu d’esquena a Collserola. 

En els darrers anys, tot i el bombardeig consumista la consciènciaecològica a anat creixen. Som molts els veïns que ens sentim garants de la sevapreservació i dels valors naturals que entranya. El mateix mot Collserola, defa ja mes de mil anys forma part del territori que compren el barri de SantGenís dels Agudells. 

Una gran part de Collserola es a punt de ser declarada Parc Natural,per cert amb un enredariment mes que notori de sis anys. Tot i això una amplafranja agrícola conservada al barri, que per sota de la carretera de la Rabassada del carrerSamaria fins endinsar-se en el fons de la vall del Bacallà més enllà de lamasia Granja Soler, i per sobre del Carrer Natzaret restarà, de no acceptar-neles nostres al·legacions, en una posició preocupant, doncs perilla la sevaconservació. La destrossa dels jardins de Can Piteu es una devastació del totescandalosa que al barri ens resistim a tornar a viure ara, en el que fins fapoc era part inqüestionable de Collserola. 

Per a bé de la població de Barcelona i dels barris del Districted’Horta-Guinardó proposem: 

La intervenció tant del Districte com del Consorci del Parc deCollserola per tal de senyalitzar les entrades naturals de Collserola des delbarri, així com la col·locació de pannells divulgatius de la fauna i flora i lacol·locació de banc i papereres. 

En quant a la zona agrícola esmentada mes amunt proposem el seublindatge front a possibles futures especulacions. Recuperant les activitatsagrícoles tot creant una zona agro-forestal d’us socio-ecològic del totbeneficiós tant pel veïnat com per a la preservació natural de Collserola. Pernosaltres aquesta franja continuarà sent part de Collserola. Caldrà reservaralguns espais com a petites zones d’estada, com jardinets entre els horts. 

Proposem fer un bon us de l’aigua sobrant de la mina de Can Soler quehores d’ara s’escola a la claveguera, per tal de, recuperant les basesexistents, poder regar els nous horts urbans proposats a la zona de Can Piteu. 

Recuperació de la Fontde la Tenebrosa,fent un pas sota laRabassada i enllaçant amb el camí romà que travessa el CollCerola, des del carrer Cànoves, a l’entorn de la Font del Roure.

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *