Pèndol Tibidabo Barcelona a 17 de juliol de 2010

Corria el 26/11/06 quan en protesta perla tala dels arbres, (sense estudi d’impacte ambiental), que va suposar lainstal·lació d’ "El Pèndol", i la de les noves guixetes, (un centenard’exemplars pel capbaix), conjuntament l’AVV del Cim del Tibidabo, el Col·lectiuAgudells-Ecologistes en Acció, i La Plataforma Cívicaen defensa de Collserola, ens manifestàrem aquell diumenge. Volíem alertar laciutadania de l’arbitrarietat de com s’estaven fent les coses al parc delTibidabo. També del que suposava la instal·lació de la nova muntanya russa.                                        

 

Tot just per sobreel descarnat talús que encercla "El Pèndol", dins el recinte del parcd’atraccions. Amb una pancarta que deia "Collserola vol ser ParcNatural", quatre activistes s’encadenaren a una alzina. L’acció va duraruna mitja hora. La resta de manifestants des de l’exterior els donàvem suport,cridant consignes com " No, no, no, a l’especulació!" etc. Iexhibint pancartes com la que duia el lema: "Cal respectar la integritatnatural de Collserola."Els activistes es van desencadenar voluntàriament,no calgué la intervenció de la dotzena de Mossos que van comparèixer a l’acte.


Entre les moltes accions que hem organitzat endefensa dels boscos del Tibidabo, encaminades a denunciar la sobtadadesaparició d’un tros d’alzinar, per ubicar-hi una nova atracció i aturar ladevastació. Fruit d’aquesta esmentada acció del Pèndol, algunsactivistes varen ser encausats per "desordre públic". El mandat del’actual alcalde de Barcelona, va tenir així un fosc inici, que palesà unaforma nefasta d’entendre els afers públics, amb una dura repressió delsmoviments socials i la tala massiva d’arbres centenaris i sans a Collserola,per tal d’ampliar el Parc d’Atraccions del Tibidabo. Desprès vindriael despreci, a les decisions majoritàries del plenari municipali a la descentralització municipal, el Dtte. Fou el casde Sarrià, que desprès de prendre postura de forma reiterada contrala instal·lació de la muntanya russa, tingué que patir eldespotisme d’alcaldia sobre el seu territori. 

Herem en el darrer tram delprocés d’al·legacions, al Pla Especial Urbanístic de concreció de l’ús ide les condicions d’edificació del Parc d’Atraccions del Tibidabo, del quedepèn entre altres el futur d’aquests alzinars barcelonins. Herem intentantobrir una escletxa, en les possibilitats de participació real, intentantpalesar el sentit comú i que aquest Ajuntament, redreci la derivaque d’ençà aquesta actuació han pres els afers al cim del Tibidabo, traslladant-se ala resta de Collserola. Hi per posar un exemple a diad’avui, desprès d’una dècada de lluita encara esperemla declaració del Parc Natural de Collserola. I sónels interessos defensats per l’ajuntament els que han endarrerit l’aprovació delParc Natural.
Suggerim a l’alcalde Hereu, nosense acritud, la retirada definitiva del pèndol i de la muntanya russa, ila restauració de la muntanya i l’alzinar del cim de Collserola.

Col·lectiu Agudells-Ecol·logistesen Acció Catalunya

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Collserola, Tibidabo Punxa primavera 09 i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *